Tine.

10 januari 2021

2021.

De creatieve uitdaging.

In het gezelschap van mijn camera reis ik van mens naar mens en maak ik unieke portretten. Portretten van mensen die ik al jaren ken óf recent ontmoet heb, iemand die ik bewonder óf iemand waar ik heel erg benieuwd naar ben. De drijfveer: mensen ontmoeten én in beeld brengen op mijn eigen eigenzinnige manier!

Deze week: Tine Buelens.

Portretshoot met Tine Buelens

Wie is Tine Buelens?

Beter een goede buur, dan een verre vriend! Tine Buelens is mijn buurvrouw. Een zachtmoedige, maar karaktervolle dame. Iemand die graag tijd voor je maakt. Iemand die graag tijd maakt voor … tijd. Tine is mama van 2 dochters met de uitzonderlijke namen Ode en Wereld, vrouw van een cameraman, de warme gastvrouw van B&B Villa Tartine in Puurs, én een occasioneel terugkerend gezicht in TV commercials.

Portretshoot met Tine Buelens

Mijn 3 vragen aan Tine.

Waarom doe jij wat je doet?
Tine: “Vroeger werkte ik als freelance reporter voor TV. Het zoeken naar het verhaal van mensen, de juiste toon vinden om met mensen te communiceren, mensen op hun gemak stellen … Ik deed het als reporter, en het is nog steeds de essentie van mijn opdracht als gastvrouw van Villa Tartine. Gastvrijheid en interesse in wat anderen beweegt is mijn drijfveer in het leven. Als gezicht fungeren in commerciële TV-spots, dat is dan weer mijn heerlijke uitspatting. Maar ook daar gaat het om je inlevingsvermogen.”

Wat kan jouw dag goedmaken?
Tine: “Woorden. Onverwachte woorden kunnen helen en je instant alles doen vergeten. Een bedankbriefje van gasten in de bed & breakfast, mijn dochters die me elke avond in hun bed overladen met lieve woorden, een mooie quote, een grappig krantenkop, een ontroerend verhaal, een attent berichtje of kaartje.”

Portretshoot met Tine Buelens

is jouw favoriete motto, goeie raad of levenswijsheid?
Tine: “Mijn mama is in 2011 gestorven aan borstkanker, drie weken voor de geboorte van onze jongste dochter. Ons kindje doopten we Ode Vita, als eerbetoon aan haar. Haar levensmotto als vrouw en als therapeute was ‘Durf te kiezen én leef naar je keuzes’. Ze vond goed voor jezelf zorgen ook een absolute must, wat de omstandigheden ook mogen zijn.  Die levensvisie heeft ze tot aan het eind rigoureus toegepast. Ze heeft er zelfs een boek over geschreven. In deze corona tijden denk ik vaak aan haar vele wijsheden. I count my blessings.”

Portretshoot met Tine Buelens

De levenswijsheid van Tine:
“Kies en bemin je keuze”

fotografie: Catherine Vereecke • locatie: Wijndomein Valke Vleug


OP ZOEK NAAR EEN FOTOGRAAF VOOR JOUW PROJECT?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT