Pascale.

30 januari 2021

2021.

De creatieve uitdaging.

In het gezelschap van mijn camera reis ik een jaar lang van mens naar mens en maak ik 21 unieke portretten. Portretten van mensen die ik al jaren ken óf recent ontmoet heb, iemand die ik bewonder óf iemand waar ik stiekem heel erg benieuwd naar ben. De drijfveer: mensen ontmoeten én in beeld brengen op mijn eigen eigenzinnige manier!

Deze week: Pascale Aerts (2).

Wie is Pascale?

Pascale ontmoette ik voor het eerst tijdens een zondagse spinningles in pre-coronatijd. Ze is Opleidingshoofd Media en Entertainment Business aan de Thomas More Hogeschool in Mechelen en een bom aan inspiratie voor haar studenten. Een gangmaker, een vat vol ideeën, creatief, intelligent en welbespraakt, karaktertrekken die ze met haar stijlvolle kledingstijl extra in de verf zet. Ze staat open voor experiment en … voor een goed glas wijn. Het mag dan ook niet verbazen dat ze één van de eerste members was van de coolste wijnboetiek van het moment, vinetiq.eu te Wijndomein Valke Vleug in Puurs.

Mijn 3 vragen aan Pascale.

Waarom doe jij wat je doet?
Pascale: “Innovatie is al meer dan 20 jaar een drijfveer in wat ik doe. Het combineren van onderwerpen, thema’s en mensen is mijn passie, de hogeschool mijn gedroomde omgeving. Ik creëer graag nieuwe mogelijkheden voor mensen die vastlopen en ik denk graag na over nieuwe invalshoeken voor bestaande uitdagingen. Ik ga voor de grote lijnen, voor het lanceren van ideeën. Ik droom ervan om mensen te verbinden in hun creativiteit en een collectief te bouwen in mijn omgeving, waarbij iedereen het beste uit zijn of haar talent haalt.”

Wat kan jouw dag goedmaken?
Pascale: “Een streepje zon, een afgevinkte to-do-lijst, een afspraak die verschuift waardoor er een onverwacht tijdsvenster vrijkomt”

Wat is jouw favoriete motto, goeie raad of levenswijsheid?
“Liever slordig gelukkig, dan perfect gestrest!” is een levenwijsheid waar ik wel kan achterstaan. We zijn vaak té streng voor onszelf, te perfectionistisch. Vooral vrouwen worstelen daar mee, vrouwen die proberen alle bordjes omhoog te houden: werk, kinderen, relatie, vriendinnen en er ook nog goed uitzien. Probeer dus te ontdekken wat je werkelijk belangrijk vindt en bepaal voor jezelf hoe perfect je nu eigenlijk wilt zijn. Op naar een relaxter leven!

De levenswijsheid van Pascale:

“Liever slordig gelukkig, dan perfect gestrest!”

fotografie: Catherine Vereecke • locatie: Thomas Moore Hogeschool


OP ZOEK NAAR EEN FOTOGRAAF VOOR JOUW PROJECT?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT