Ellen.

5 februari 2021

2021.

De creatieve uitdaging.

In het gezelschap van mijn camera reis ik een jaar lang van mens naar mens en maak ik 21 unieke portretten. Portretten van mensen die ik al jaren ken óf recent ontmoet heb, iemand die ik bewonder óf iemand waar ik stiekem heel erg benieuwd naar ben. De drijfveer: mensen ontmoeten én in beeld brengen op mijn eigen eigenzinnige manier!

Deze week: Ellen Verbeek (3).

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

Wie is Ellen Verbeek?

Koop Belgisch en steun de lokale economie én creatieven van hier! Het voorbije coronajaar werd er meermaals op gewezen, en ja, ik schaar mij graag achter de #ikkoopbelgisch beweging! Deze week breng ik Ellen Verbeek in beeld, een Belgische schoenenontwerpster en creatieveling in hart en nieren.

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

Ik ontmoette Ellen een aantal jaar geleden, toen ik als creatief & online medewerker voor Moernaut werkte, een high-end schoenenzaak in Dendermonde. Ze kwam er haar nieuwe wintercollectie voorstellen. Het was pas op dat moment dat ik mij realiseerde dat mijn eerste paar designerlaarzen, gekocht in een periode in mijn leven dat ik me dat eigenlijk nog niet kon veroorloven, een paar laarzen van de hand van Ellen Verbeek was. Good to know: 5 jaar later draag ik ze nog steeds. Duurzame kwaliteit van eigen bodem!

Voor de fotoshoot spraken we af in het appartement van een vriend-architect van Ellen en zaakvoerder van het architectenbureau Co.Studio. Haar eigen woning heeft Ellen Verbeek onlangs verhuurd. In pre-corona tijd reisde ze elke maand naar Italië waar haar schoenen worden geproduceerd. Nu dat met corona een pak moeilijker wordt, heeft ze besloten er een jaar te gaan wonen. Van de nood een deugd maken, noemen ze dat!

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

Mijn 3 vragen aan Ellen Verbeek.

Waarom doe jij wat je doet?
Ellen: “Ik heb al van jongsaf een passie voor schoenen. Toen ik 16 was opende mijn moeder een schoenenwinkel. Ik vergezelde haar naar beurzen in het buitenland om daar de schoenen voor de winkel te selecteren. Ze wou graag dat ik de winkel overnam, maar ik wou op eigen benen staan, ging studeren, vond een eerste job, trok naar het buitenland. Daar besefte ik al snel dat creatief bezig zijn én mijn passie voor schoenen mijn echte roeping is.”

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

“Wat mij drijft is natuurlijke schoonheid. De liefde voor duurzame en kwalitatieve materialen, inspiratie halen uit architectuur en meubilair. Dat vind je sterk terug in mijn ontwerpen. Ik gebruik vaak hout voor de hakken, en vegetatief gelooid leer voor de schacht en de voet. Natuurmaterialen die nog een beetje lijken door te leven in het eindproduct.”

“Daarnaast geeft mijn job ook een doel en vorm aan mijn leven. Het vele reizen naar Italië en voorheen ook Rusland, het ondernemerschap, de variatie van de job …. daar geniet ik van. Je eigen ding kunnen doen is heel prettig.”

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

Wat kan jouw dag goedmaken?
Ellen: “Dat kan van alles zijn. Mij omringd weten door mijn naaste familie. Ik heb een hele goeie band met mijn metekind, een knappe blonde twintiger intussen. Afspreken met vrienden en gezelligheid. Kunnen en mogen genieten van mooie dingen zoals architectuur, natuur, dieren, kunst, een inspirerende tentoonstelling.”

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

Wat is jouw favoriete motto, goeie raad of levenswijsheid?
Ellen: “Probeer zoveel mogelijk uit je dag te halen en léér kijken. Oog voor schoonheid en voor details kan veel stress wegnemen. Voor mij werkt dit heel verrijkend. Het schept geluk. Niet iedereen heeft daar aanleg voor maar het is het proberen waard!”

portretshoot met schoenenontwerpster Ellen Verbeek

De levenswijsheid van Ellen:

“Probeer zoveel mogelijk uit je dag te halen en léér kijken!

fotografie: Catherine Vereecke • locatie: Architectenwoning Antwerpen • #shoplocal: www.ellenverbeek.com


OP ZOEK NAAR EEN FOTOGRAAF VOOR JOUW PROJECT?

SHARE THIS STORY
COMMENTS
EXPAND
ADD A COMMENT